Om oss

Lotta & Magnus

The Lighthouse Escape Room

2017 spelade vi vårt första Escape Room och efter det började tanken gro att vi skulle släppa loss vår kreativitet och skapa våra egna Escape Room. Sent 2020 hittade vi det perfekta stället i Hallands inland för att bygga upp vår verksamhet, närmare bestämt i Gällared 10 minuter från Ullared.

Hösten 2021 började vi på allvar att bygga om lokalerna och starta vår spännande, kreativa dröm att skapa vår egen Escape Room-verksamhet! Och det som först var tänkt att bli en sidoverksamhet till våra vanliga anställningar, är nu vår fullskaliga sysselsättning. Midsommar-dagen 2022 var en stor dag för oss. Då öppnade vi rummet “Sjömannens hemligheter”! Vi fick ett mottagande som vi knappt kunde drömma om och 1:a juni 2023 öppnade vi vårt andra rum, Fyren, och i Juni 2024 kommer fler än 1000 grupper att ha spelat våra rum!

Läs gärna våra omdömen på  Google och Tripadvisor.

Vi ser verkligen fram emot mötet med alla er som tycker att Escape Room låter spännande och bestämmer er för att pröva på ett spel här hos oss.

Väl mött!
Magnus & Lotta

Historia Escape Room

Det finns många varianter av Escape Room och vem /vilka som skapade de första är svårt att säga. Inspiration till Escape Room kom främst ur data- och tv-spels-genren ”Escape the room” som kom i början på 2000-talet. Därefter började det skapas diverse lagbaserade ”live-actionspel” på olika platser i världen.

Det första permanenta Escape-rooms-liknade rummet skapades i Japan 2007 men en del anser att de Escape Room som skapades i Ungern 2011 är de första rummen så som vi är vana att se dom nu. Många entusiaster åker just till Ungern för att spela. Bara i Budapest finns närmare 90 olika Escape room-ställen att välja bland

I Sverige öppnades de första Escape Roomen 2014 och nu finns det Escape room från Malmö i söder till Boden i norr. Totalt i världen finns över 50 000 fysiska Escape Room och i samband med Covid 2019 har även många digitala Escape Room dykt upp.

Läs mer om Escape Room på Wikipedia här